Zuinige auto leasen: de voordelen van plug-in hybrides

Een zuinige auto leasen in de vorm van een plug-in hybride, biedt belangrijke voordelen. Denk aan fiscale voordelen als de korting op de motorrijtuigenbelasting (50% in 2024 en 25% in 2025) en de lagere BPM, waardoor ook de nieuwprijs en dus de bijtelling lager zijn. Door hun lage CO₂-uitstoot zijn plug-in hybrides bovendien veel duurzamer dan auto’s met alleen een benzinemotor. De Volkswagen Groep heeft tal van zuinige plug-in hybride modellen, met een hoge elektrische actieradius. In dit artikel nemen we er een aantal onder de loep voor u.
Geschreven door het Redactieteam
15-10-2024 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam, XLLease
15-10-2024 | Leesduur 7 min
zuinige auto plug in hybride

Plug-in hybrides van Volkswagen, Škoda en SEAT: zuinige leaseauto's bij uitstek

Een plug-in hybride combineert een benzinemotor met een elektromotor, waarvan de accu kan worden opgeladen via het stroomnet. Nu zijn er nogal wat plug-in hybride auto’s met een beperkte elektrische actieradius, maar bij de plug-in hybrides van Volkswagen, Škoda en SEAT is dat anders. Hun grote elektrische actieradius maakt het mogelijk om vrijwel permanent puur elektrisch te rijden. Dat is niet alleen beter voor het milieu, maar maakt ook een einde aan hoge benzinekosten. Gebruikt u op lange ritten toch de brandstofmotor? Dan blijven de plug-in hybrides in dit artikel zeer zuinig. Hun gecombineerde actieradius loopt zelfs al snel op tot 1.000 kilometer of meer.

 

Volkswagen Tiguan plug-in hybride

De Volkswagen Tiguan plug-in hybride is een ijzersterk model als het gaat om zuinige leaseauto’s. Met zijn plug-in hybride aandrijflijn heeft deze SUV een CO₂-uitstoot van slechts 8 gram per kilometer. Ter vergelijking: een conventionele benzineauto stoot gemiddeld al snel 100 gram CO₂ per kilometer uit. Het puur elektrische rijbereik van de Tiguan is 128 kilometer (WLTP gemeten).

 

Volkswagen Tiguan eHybrid Volkswagen Passat eHybrid

 

Volkswagen Passat Variant plug-in hybride

De plug-in hybride Volkswagen Passat Variant is een ideale zaken- én reisauto. Met zijn lengte van 4,92 meter en bagageruimte van 690 liter tot 1.920 liter (met neergeklapte achterbank) biedt deze zuinige stationwagen een zee aan ruimte. Hij beschikt over dezelfde aandrijflijn als de Tiguan en haalt daarmee een elektrisch rijbereik van 134 kilometer (WLTP). Net als de Tiguan heeft de plug-in hybride Passat Variant een benzineverbruik dat bij regelmatig laden al snel richting nihil gaat. Ook heeft hij een CO₂-uitstoot van slechts 8 gram per kilometer. 

 

Volkswagen Golf eHybrid 50 Edition

Dat het nóg ietsje zuiniger en milieuvriendelijker kan dan de Tiguan en de Passat, bewijst de Volkswagen Golf eHybrid 50 Edition. Zijn benzineverbruik volgens fabrieksopgave is gemiddeld 0,3 liter per 100 kilometer, terwijl de CO₂-uitstoot niet meer dan 7 gram per kilometer bedraagt. Het puur elektrische rijbereik van de plug-in hybride Golf bedraagt maar liefst 142 kilometer (WLTP). Niet voor niets krijgt de zuinige Golf lovende kritieken van onafhankelijke autojournalisten, met testresultaten die de elektrische WLTP-actieradius zelfs iets overtreffen.

 

Volkswagen Golf eHybrid skoda kodiaq phev

 

Škoda Kodiaq Plug-in Hybride

De Škoda Kodiaq Plug-in Hybride is een forse SUV, maar heeft dankzij zijn efficiënte plug-in hybride aandrijflijn een CO₂-uitstoot van slechts 9 gram per kilometer. Zijn puur elektrische rijbereik bedraagt 123 kilometer (WLTP), wat voor veel mensen ruim voldoende is voor dagelijks gebruik. Voor wie op vakantie gaat of een groot gezin meeneemt, biedt de zuinige Kodiaq Plug-in Hybride ongekend veel ruimte.

 

Škoda Superb Combi Plug-in Hybride

De Škoda Superb Combi Plug-in Hybride beschikt over dezelfde aandrijflijn als de plug-in hybride Kodiaq. Zijn CO₂-uitstoot bedraagt 8 gram per kilometer, terwijl hij puur elektrisch 133 kilometer ver komt (WLTP gemeten). Samen met de Volkswagen Passat Variant behoort hij tot de grootste én zuinigste stationwagens die momenteel verkrijgbaar zijn op de Nederlandse markt.

 

Skoda superb phev SEAT leon phev

 

SEAT Leon

De vernieuwde SEAT Leon is er nu ook als zeer zuinige en scherp geprijsde plug-in hybride. Zijn puur elektrische rijbereik is 132 kilometer (WLTP gemeten). Het gemiddelde benzineverbruik op basis van WLTP-testresultaten van de SEAT Leon plug-in hybride is slechts 1,2 liter per 100 km, ofwel 1 op 83. Daardoor heeft hij ook een lage CO₂-uitstoot van niet meer dan 9 gram per kilometer. De gecombineerde range van de SEAT Leon plug-in hybride bedraagt maar liefst 910 kilometer (WLTP).

 

Mild hybride varianten

Wilt u liever geen stekkerauto, maar toch een zeer zuinige auto leasen? Dan is het goed om te weten dat alle modellen in dit artikel ook leverbaar zijn als mild hybride versies. Ook die krijgen ondersteuning van een elektromotor, alleen zonder de mogelijkheid om de bijbehorende accu op te laden via het stroomnet. Ook de mild hybride modellen van Volkswagen, Škoda en SEAT kenmerken zich door hun grote zuinigheid. Een gemiddeld verbruik van rond de 5 liter per 100 kilometer is geen uitzondering.

 

Zuinige auto leasen

Bent u benieuwd wat de bijtelling is voor het zakelijk leasen van de zuinige auto’s in dit artikel, of van andere zuinige modellen? U berekent het eenvoudig met onze online bijtellingscalculator. Wilt u meer informatie of advies over de zuinige leaseauto van uw keuze? Neemt u dan contact op met een van onze ervaren leasespecialisten.

Auto nieuws
Elektrisch rijden
Geschreven door het Redactieteam
15-10-2024 | Leesduur 7 min
Geschreven door het Redactieteam | XLLease @ XLLease
15-10-2024
Lees meer over:
Delen